FILMPJES

NIEUWS

CONTACT

ENGLISH

NEDERLANDSE WOORDENSCHAT VOOR ANDERSTALIGE KINDEREN

Uitgeverij Boom, 2014

 

‘Hotel Hallo’ is een woordenschatpakket om anderstalige kinderen van 5 tot 11 jaar op een plezierige manier met het Nederlands in contact te brengen. Aan de hand van verhalen, liedjes en dialogen komen ongeveer duizend frequente woorden aan bod. Leuke oefeningen, puzzels en spelletjes helpen die nieuwe woorden te consolideren. Ook de belangrijkste taalhandelingen (zoals ‘jezelf voorstellen’, ‘vragen hoe het met iemand gaat’ of ‘zeggen dat je iets leuk vindt’) krijgen aandacht.

 

In ongeveer 120 uur kun je het volledige ‘Hotel Hallo’-pakket doornemen. Daarnaast is het een bron van extra materiaal en een speelse aanvulling op bestaande lesmethodes. Het tekstboek is bovendien een leuk voorleesboek voor thuis.

 

WIE HEEFT DIE SCHEET GELATEN?

Uitgeverij Kluitman, 2012

tekst: Kim Koelewijn

illustraties: Danielle Schothorst

 

De koning heeft een probleem, een groot probleem! Elke avond gebeurt hetzelfde. Vlak voordat het toetje wordt gebracht, laat iemand in de eetzaal een wind. Een stiekeme, stille scheet. De prinses kan het niet zijn, want haar windjes ruiken naar roosjes. En de knalscheten van de prins knetteren ontzettend. De koningin is het ook niet, want koninginnen laten geen winden. Is het dan toch de hond Timmie? De koning laat Neus, de beste schetendetective van het land komen om het uit te zoeken. Als hij zijn speurwerk gedaan heeft, blijkt de dader uit een heel onverwachte hoek te komen.

Een vrolijk en grappig prentenboek met een héél herkenbaar onderwerp!

 

 

Copyright © All Rights Reserved